Papa Francisc va aniversa trei ani de pontificat

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 11.02.2016 15:18 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Cetatea Vaticanului a lansat, la inceputul lunii februarie, o emisiune filatelica speciala pentru aniversarea celui de-al treilea an de pontificat al Papei Francisc.

Timbrul cu valoarea de 0,95 euro il reprezinta pe Sfantul Parinte in timp ce işi face pe frunte semnul Sfintei Cruci – un instantaneu din timpul predicii de la Liturghia de deschidere a Sinodului Episcopilor, din 4 octombrie 2015.
Cu acea ocazie – explica oficiul de filatelie al Vaticanului –, Papa Francisc a incurajat Biserica sa-şi traiasca misiunea in fidelitate, adevar şi caritate, „ca un glas ce striga in pustiu”.

Timbrul cu valoarea de 1,00 euro prezinta momentul in care Sfantul Parinte mangaie un copil.
Instantaneul este din timpul Audientei generale acordate de Suveranul Pontif la 18 noiembrie 2015.
Cu acea ocazie, Papa Francisc a vorbit despre semnificatia Jubileului si a Portii Sfinte, care este deschisa tuturor.
„Si cine stie mai bine decat Sfanta Familie de la Nazaret ce inseamna o poarta deschisa sau inchisa?
Familiile crestine – citeaza oficiul de filatelie din Vatican – sa faca din pragul casei lor un mic-mare semn al Portii milostivirii si primirii lui Dumnezeu”.

Pe timbrul cu valoarea de 2,30 euro este un portret al Papei Francisc surazand, un moment din timpul Audientei generale din 28 octombrie cand Suveranul Pontif, amintind a 50-a aniversare de la declaratia conciliara Nostra aetate, despre dialogul interreligios, invita la rugaciune „unii pentru altii: pentru ca suntem frati”.

Al patrulea timbru, cu valoarea de 3,00 euro, propune o imagine a Papei Francisc din ziua de 29 iunie 2015, cand Biserica ii sarbatoreşte pe Sfinţii Petru şi Paul, „acesti oameni ai lui Dumnezeu, veniti de departe sa vesteasca, cu pretul vietii, Evanghelia lui Cristos caruia i se daruisera cu totul”.

Papa Francisc aniverseaza la 13 martie 2016 trei ani de pontificat.
Fost arhiepiscop de Buenos Aires, Cardinalul Jorge Mario Bergoglio a fost ales papa de cardinalii reuniti in conclav, dupa decizia Papei Benedict al XVI-lea de a renunta la scanului petrin.
Papa Francisc este al 266-lea Episcop al Romei şi Suprem Pontif al Bisericii Catolice.
In decembrie 2016 va implini varsta de 80 de ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.