Reteta bucovineana: Chiftele de legume cu ciuperci

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.07.2014 14:30 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19.
Reţeta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:

500 g cartofi
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ţelina mica
200 g ciuperci
2 oua
50 g branza
1 cana untura sau ulei
2 linguri faina Gold Maya
Sare şi piper

Mod de preparare

Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel şi ţelina se curaţa, se spala şi se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.
Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin maşina de tocat Heinner.
Ciupercile se curaţa, se spala, se taie in felii şi se prajesc in untura sau ulei, se scurg şi se dau şi ele prin maşina de tocat Heinner, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina Gold Maya, branza, sare şi piper dupa gust.
Se modeleaza chifteluţele.
Se tavalesc prin faina Gold Maya şi se prajesc in untura incinsa.



Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.