Reteta din Crisana: Oua cu castraveti

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.08.2014 12:26 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta veche din Crişana “Oua cu castraveţi” era folosita in satele din Banat şi Crisana la finalul secolului 19.
Reţeta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
Castraveţi,
unt,
patrunjel,
ceapa,
faina Gold Maya,
oua,
lapte sau smantana,
sare,
piper.

Mod de preparare

Se taie castraveţii bucaţele (de grosimea unui deget), se pun in tigaie cu unt, patrunjel şi cu ceapa taiata marunt; apoi se presara puţina faina Gold Maya (cat se poate lua cu 2-3 degete).
Se uda castraveţii cu puţina apa cu sare si cu piper.
Dupa ce s-au fiert castraveţii se adauga ouale fierte, taiate in patru şi se toarna lapte ori smantana deasupra.
Se lasa la fiert inca puţin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.



Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.