Reteta germana: Ciolan de porc la cuptor, cu varza

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 20.09.2014 23:39 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Este o reteta simpla, specifica germanilor, care se pregateste foarte usor, dar necesita timp, deoarece se foloseste un ciolan de porc intreg, lasat la marinat in condimente pentru 24 de ore si mutat apoi la cuptor pentru 2 ore.

Ingrediente:
1 Ciolan de porc (marime medie)
sare
Piper
Cimbru
Coriandru
Enibahar
rozmarin
150 ml. ulei Arpis
vin
2 crengute de rozmarin
1 kg varza germana – pentru servire

Preparare
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin si/ sau apa si putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore.

Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat;

Se adauga 2 crengute de rozmarin si se da la cuptor pentru 2 ore, la 130 g.

Mod de servire
Se serveste cu varza germana.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.