Reteta indiana: Murgh Makami / Pui in sos dulce-acrisor

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.02.2014 11:36 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Ingrediente :
1 kg pui
½ kg rosii proaspete sau piure
2 cepe (pasta)
3 lingurite de zahar
Sare - dupa gust
Chilli rosu – dupa gust
1 lingurita de frunze de menta
½  cana de  smantana (200 g)
½ lingurita nucsoara pudra
2 seminte de scortisoara
4 cuisoare
5 frunze de nucsoara
1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
5 linguri de ulei

Mod de preparare :
Rosile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.
Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.
Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.
Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.
Se adauga  restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis şi Kotanyi Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.