Reteta indiana: Palak Paneer / Branza de vaca in sos de spanac

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 01.02.2014 13:06 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta indiana a fost oferita şi preparata de Taj Restaurant.

Ingrediente
100 ml smantana
250 g spanac
150 g  branza de vaca
1 lingurita menta (din India)
Sare Kotanyi– dupa gust
50 g unt
1 lingura de chilli rosu pudra
5 linguri de ulei Arpis
1 rosie
1 ceapa
1 capaţana de usturoi
1 lingurita de ghimbir
½ lingurita cunin seminte

Mod de preparare:
Se pune spanacul la fiert.
Ceapa si rosia se toaca marunt, iar ghimbirul se taie in felii subtiri.
Intr-o tigaie cu ulei Arpis se pune la calit usturoiul tocat marunt, ceapa si semintele cunin, timp de 5- 8 minute.
Se adauga rosia tocata marunt si se lasa pe foc pana capata o consistenta moale.
Apoi, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia spanacului si a branzei, si se lasa pe foc timp de 5- 10 minute.
Dupa acest interval de timp, branza si spanacul se adauga peste compozitie si se lasa in continuare pe foc timp de inca alte 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana.

Reteta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Kotanyi Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.