Reteta italiana: Fructe de mare cu biban

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.02.2015 17:46 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reteta italiana ”Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Şincai, nr. 2-4,  Sector 4, Bucureşti.

Ingrediente

200 g. File de peşte (Lup de mare/ Biban de mare)
Amestec din fructe de mare (Midii, Creveţi curaţaţi şi scoici verzi)
Sos de roşii
roşii cherry
chilli
masline kalamata
busuioc
coriandru
lime

Mod de preparare

File-ul de peşte se prajeşte cate 2 minute pe fiecare parte şi se scoate pe o farfurie.
Creveţii se curaţa iar lamaia verde se taie in sferturi.
Apoi amestecul de fructe de mare se caleşte in unt impreuna cu maslinele, roşiile cherry şi condimentele. Se stinge cu vin alb, sec.
Se adauga file-ul de peşte şi sos de roşii.


Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.