Reteta italiana: Involtini di pollo a la romana

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.02.2015 12:31 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reteta italiana ”Involtini di pollo a la romana” a fost oferita si preparata (vezi Video) de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Şincai, nr. 2-4,  Sector 4, Bucureşti.

Ingrediente
Piept de pui
Proschiuto
branza topita
cascaval
mozzarella
vin alb sec
salvie
rozmarin
unt
ulei
tagliatele
rosii cherry
busuioc

Mod de preparare
Se taie pieptul de pui in doua bucaţi, se elimina oasele şi pieliţa. Fiecare bucata de piept se bate pana se subţiaza şi se umple cu branza topita, caşcaval şi mozzarella.
Fiecare faşie de piept de pui se ruleaza şi se inveleşte in prosciuto. Se prajesc rulourile in ulei pana se rumenesc, apoi se mai prajesc puţin in unt.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare şi se pun intr-o tigaie cu unt, rozmarin şi busuioc, stingandu-se cu vin alb.

Secretul bucatarului
Ca rulourile sa se prepare mai repede, fara a fi crude in interior, se invelesc in folie de aluminiu şi se fierb, inainte de a fi prajite.



Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.