Reteta italiana: Tonno tataki con pure di brocoli / Ton Tataki cu piure de spanac

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 16.02.2014 11:00 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reteta italiana a fost oferita şi preparata de Restaurant Il Corso şi poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucureşti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ingrediente pentru prepararea tonului:
200 g ton rosu shasimi
10 g cuisoare
10 g piper negru
50 ml ulei de masline Arpis
Sare – dupa gust

Ingrediente pentru piure:
60 g cartofi
120 g broccoli
20 g unt
20 ml lapte
Sare – dupa gust
Piper – dupa gust

Mod de preparare ton tataki:
Cuisoarele si piperul se piseaza.
Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei Arpis incins.
La sfarsit tonul se taie in 6 – 7 felii egale.

Mod de preparare piure brocoli:
Cartofii si brocoli se fierb separat.
Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena.
Se adauga sare si piper dupa gust.

Reteta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis şi Restaurantul Il Corso.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.