Reteta japoneza: Dragonul salbatic

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.08.2014 12:35 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta japoneza Dragonul salbatic/Wild Dragon a fost oferita şi preparata de Restaurantul Sushiko şi poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa şi Centrul Vechi.

Ingrediente pentru 3 creveţi tempura:
3 Creveţi proaspeţi
Faina Arpis
1 galbenuş de ou
Ulei Arpis pentru prajit
Sare,
Piper,
Apa,

Ingrediente Wild Dragon
Somon,
Ton,
Peşte alb
Creveţi tempura,
Crab stick
Alge
Castraveţi taiaţi faşii

Mod de preparare creveţi cu tempura:
Se spala creveţii bine şi se curaţa.
Se pregateşte un amestec din condimente asiatice tempura, puţina faina Arpis, 1 galbenuş de ou, puţina apa, sare şi piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie uşoara, ca aluatul de clatite.
Fiecare crevete se trece prin amestec şi se prajeşte in ulei Arpis.

Mod de preparare Wild Dragon
Se pregateşte orezul de sushi.
Peste orezul de sushi se intind foile de alga şi se pun creveţii tempura, crab stick şi castraveţi, apoi se formeaza o rulada, cu orezul in exterior.
Pe ”rulada” creata se pune somon, ton, peşte alb, creveţi, bucaţi de crab stick, apoi se va impacheta bine pentru a nu se dezmembra şi se va taia in 10 bucaţi.
Se va aşeza pe o farfurie ornata cu icre de peşte zburator, maioneza şi salata.



Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis şi DeKassa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.