Reteta japoneza: Islander

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.07.2014 15:17 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta japoneza Islander a fost oferita şi preparata de Restaurantul Sushiko şi poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa şi Centrul Vechi.

Islander cuprinde 3 bucaţi sushi somon, 3 buc sushi peşte alb, 2 buc sushi ton, 2 bucaţi crab sushi, 2 bucaţi sushi crevete,3 role California, 3 piese spicy island roll.

Ingrediente:
150 g orez de Sushi
Ulei Arpis
Somon
Peşte alb
Ton
Crab stik
Creveţi
Wasabi
Ghimbir murat
Sos de soia
Avocado
togarashi

Mod de preparare
Mai intai se prepara orezul conform retetei de aici, pentru a fi folosit ca baza pentru prepararea fiecarui sortiment de sushi.
Apoi se ia cate puţin orez şi se preseaza in mana; pe fiecare deget de orez se pune cate o bucata de somon, ton, peşte alb, creveţi sau crab stick.
Pentru ”rolele California”, se va folosi o alga verde, in felul urmator: se intinde o alga verde, peste care se adauga orezul de Sushi presat, apoi crab stick-ul, avocado şi creveţii.
Se ruleaza şi se taie in forma rotunda.
”Spicy Island Roll”se va realiza in felul urmator: pe o bucata de alga se va intinde orezul presat, apoi se va presara somon taiat in faşii şi se va rula.
Dupa rulare se va presara cu togarashi (un condiment japonez, picant)



Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis şi DeKassa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.