Reteta japoneza: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 27.07.2014 19:39 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta japoneza ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki şi legume” a fost oferita şi preparata de Restaurantul Sushiko şi poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa şi Centrul Vechi.

Ingrediente
Pui,
Legume,
Ulei Arpis,
Sos teriyaki
Orez fiert la aburi – pentru servire

Mod de preparare
Se taie puiul faşii, se trage in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu puţin ulei Arpis, apoi se adauga legumele şi se ţin pe foc pana ce se calesc. Se pune sosul teriyaki deasupra şi se lasa pana ce se caramelizeaza.
Se aşeaza puiul şi legumele trase la tigaie pe o farfurie şi se orneaza cu sos teriyaki şi susan.

Mod de servire
Se serveşte alaturi de orez fiert la aburi.

Secretul bucatarului
Pentru a economisi ulei, precum şi pentru a evita lipirea bucaţilor de pui de tigaie, va recomandam sa folosiţi o tigaie antiaderenta, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.



Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis şi DeKassa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.