Reteta maramureseana de post: Mamaliga cu ceapa rosie

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 16.11.2013 16:01 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala  de post” Mamaliga cu ceapa roşie” a fost oferita şi preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.
Ingrediente:
Faina de malai Arpis
Ceapa roşie
Ulei Arpis pentru calit ceapa
Mod de preparare:
Se pregateşte o mamaliga tare din malai Arpis.  
Se taie ceapa roşie solzişori. Se calesc doua-trei cepe taiate, in puţin ulei, cu multa grija pentru a nu le arde.
Cu lingura folosita la amestecarea cepei calite se iau bucaţi din mamaliga şi se pun intr-o cratiţa, pe randuri. La sfarşit, se toarna peste bucaţelele de mamaliga toata ceapa fripta ramasa.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reţete fotografiate de Marius Dragne – fotograf culinar.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.