Reteta moldoveneasca: Topchit

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.09.2014 20:11 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Topchit este un tip de mancare vechi, din Moldova.
Seamana cu omleta, deoarece se face folosind, oua, cas dulce, urda si ceapa verde, totul prajit usor in unt.
Topchitul se mananca cu mamaliga.

Reţeta veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reţeta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:

4-5 oua de casa
200 gr cas
200 gr urda
2 linguri unt
codite de ceapa verde
sare
Malai Gold Maya

Mod de preparare

Ouale intregi se bat bine cu sare.
Intr-o tigaie incinsa se topeşte untul şi se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 
Se pun si coditele de ceapa tocate şi calite uşor.
Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.
Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pe aragazul Heinner, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.
Se poate servi cu mamaliguta din malai Gold Maya si carnacior prajit.



Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.