Reteta tiroleza: Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 29.06.2014 06:37 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tiroleza a fost oferita şi preparata de Restaurantul Tirol Sinaia şi poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Ingrediente pentru ciolan şi sos
Ciolan de porc cu os
Chimen
Vin roşu
Zahar brun

Ingrediente pentru galuşte de cartofi
Cartofi
Ou
Faina Arpis
Piper alb
Crutoane de paine

Mod de preparare
Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareşte temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneşte foarte bine.
Intre timp se prepara galuştele in felul urmator: cartofii fierţi se dau pe razatoarea mica şi se amesteca cu ou, faina Arpis, sare şi piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele şi se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galuştele ies la suprafaţa.
Apoi, zaharul brun, chimenul şi vinul roşu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galuştele.

Mod de servire
Ciolanul de porc se serveşte pe platou alaturi de galuştele de cartofi scaldate in sos.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.