Reteta tiroleza: Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 14.06.2014 13:38 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tiroleza a fost oferita şi preparata de Restaurantul Tirol Sinaia şi poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Ingrediente:

Muşchiuleţ de viţel
Legume:
Dovlecel Zuchini
Praz
Ţelina
Morcov
Fasole galbena
O crenguţa de Rozmarin verde
Ulei de masline Arpis
Sos de soia
Sare
Piper
Zeama de lamaie

Mod de preparare

Muşchiuleţul de viţel se taie in patru bucaţi egale, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei de Arpis şi se prajeşte pe ambele parţi.
Se opreşte focul şi se adauga un amestec din ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, sare şi piper alb. Carnea se va lasa la macerat pana la servire in acest sos.
Legumele se pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai ţelina şi morcovul, apoi, dupa cateva minute, se adauga dovlecelul zuchini, praz, rozmarin şi fasolea taiata fideluţa. Legumele se fierb pana se ”patrund” dar raman tari.

Mod de servire

Dupa ce legumele s-au patruns, se scurg bine de apa şi se aranjeaza pe un platou.
Muşchiuleţul şi sosul se vor pune din nou pe foc pana ce scade sosul şi se vor adauga peste legume.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.