Reteta traditionala: Balmos ca in Maramures

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.11.2013 13:31 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala ”Balmoş ca in Maramureş” a fost primita de la Complex Lostriţa, Baia Mare (Maramureş) şi preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.
Ingrediente:
1 kg faina de malai Arpis
200 g unt
2 litri smantana
Sare
1,5 l lapte acru - pentru servire
Mod de preparare:
Balmoşul tradiţional din Maramureş se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza şi in bucatariile moderne.
Se pune la topit untul, in ceaun, la foc mic, apoi se adauga smantana şi sarea şi se amesteca bine.
Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat malaiul Arpis şi se amesteca pana iese la suprafaţa untul.
Se lasa la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crusta).
Se serveşte cu lapte acru.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.