Reteta traditionala: Bors moldovenesc de fasole alba

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 03.08.2013 12:21 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta ”Borş moldovenesc de fasole albă” a fost primită de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) şi preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.

Mod de preparare

Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.
Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.

Secretul bucatarului!

Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.