Reteta traditionala din Maramures: Cocurei

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.01.2014 11:51 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala din Maramureş ”Cocurei” a fost oferita de Complex Lostriţa, din Blidari, judeţul Maramureş şi a fost preparata de Dan Silviu Boerescu aka Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
500 g faina de malai Gold Maya
1 lingura faina alba Gold Maya
1 lingura zahar Margaritar
½ linguriţa sare Kotanyi
½ linguriţa bicarbonat Dr. Oetker
1 cutie lapte batut Tradiţii din Romania (490 ml)



Mod de preparare:
Malaiul Gold Maya se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor.
Se amesteca pana se obţine o coca groasa.
Se unge tigaia cu ulei apoi se ia cate o ligura de compoziţie şi se pune la prajit.

Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Kotanyi Romania.
Fotografiile reţetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.