Reteta traditionala din Maramures: Hremzli (Hermze)

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 01.02.2014 10:14 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala din Maramureş ”Hremzli” (in Sighetul Marmaţiei) sau ”Hermze” (in Baia Mare) a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judeţul Maramureş, şi a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
10 cartofi
3 oua
4 linguri de faina Gold Maya
Sare Kotanyi (dupa gust)
Piper Kotanyi (dupa gust)

Mod de preparare:
Se curaţa cartofii şi se dau prin razatoare.
Peste cartofi se adauga ouale, faina Gold Maya, sare şi piper Kotanyi. Se amesteca toate ingredientele.
In uleiul incins se adauga treptat cate o lingura din compoziţie şi se lasa la prajit pana devin aurii.



Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Kotanyi Romania.
Fotografiile reţetei au fost realizate de Point Studio, iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.