Reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.12.2013 16:03 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala ”Mancarica de conopida” a fost preparata şi oferita de Mariana Robescu, autor şi proprietar al blogului culinar Reţetele Marianei, in cadrul proiectului ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
2 pulpe de pui mai mari
1 conopida potrivita (1,5 kg)
1 ceapa rosie mare
1 ardei rosu
3 linguri ulei Arpis
4 linguri pasta de tomate
2 linguri faina alba Arpis
sare
piper

Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui in şase. Ciocanelele se lasa aşa cum sunt, iar partea de sus se taie in doua.
Se spala bine, se usuca şi se pun la prajit in uleiul Arpis incins. Se lasa doua minute, intorcandu-le pe toate parţile.
Se adauga ceapa tocata marunt peste pui, se lasa un minut, dupa care se pune ardeiul taiat faşii, se amesteca şi se mai lasa un minut.
Se pune conopida desfacuta bucheţele şi spalata foarte bine, se acopera cu apa şi se lasa pe foc pana cand conopida a inceput sa se inmoaie (se muta totul intr-un vas mai incapator deoarece conopida ocupa mult loc.
Se amesteca pasta de tomate cu faina Arpis şi se dilueaza cu apa. Se toarna peste conopida şi se amesteca. Se condimenteaza cu sare şi piper şi se pune totul intr-o tava (sau vas yena). Se introduce in cuptorul incins pentru 40 de minute.

Secretul bucatarului
Se serveşte cu castraveciori murati.
In varianta moderna, alaturi de sare şi piper se adauga oregano care are grija sa diminueze din gustul puternic de conopida.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.