Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 19.01.2014 11:46 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta tradiţionala ” Rulada de carne cu carnaţi” a fost oferita de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti şi preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educaţie culinara ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
felii de pulpa de porc
carnati de porc – in funcţie de numarul de felii de pulpa
Ulei Arpis
sare şi piper Kotanyi

Opţional
se poate condimenta cu usturoi şi busuioc Kotanyi, coriandru si bobiţe de muştar

Mod de preparare:
Feliile de carne se spala, se şterg şi se bat ca pentru şniţel.
Se sareaza şi se pipereaza fiecare felie de carne.
Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea şi se leaga cu aţa.
Deasupra se poate presara usturoi, busuioc Kotanyi, coriandru şi bobiţe de muştar, dupa gust; se pune puţin ulei Arpis şi se introduce vasul la cuptor.
Intre timp cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.