Reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.01.2014 10:53 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta de post

Reţeta tradiţionala ”Salata de gogonele cu maioneza” a fost oferita de Complex Draganeşti de Vedea şi preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educaţie culinara ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
6-7 gogonele verzi
ceapa
50 ml ulei Arpis
Sare Kotanyi
O lingura maioneza (vegetala - in perioada postului)

Opţional
Usturoi şi/ sau piper Kotanyi

Mod de preparare:
Gogonelele se coc pe flacara, se curaţa şi se lasa la scurs. Apoi se taie cotorul şi se toaca.
Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei Arpis; apoi se potrivesc de sare.
Se toaca ceapa marunt şi se amesteca cu gogonelele tocate.
Se adauga o lingura cu maioneza (clasica sau vegetala).

Opţional
Se poate adauga piper şi/sau usturoi, dupa gust, pentru o mancare mai condimentata.

Secretul bucatarului
Chiar daca este o reţeta tradiţionala, este preferabil sa foloseşti ulei de masline, in loc de ulei de floarea soarelui! Va da un gust bun salatei şi va scadea colesterolul.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.