Reteta: Turtita de post

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 01.08.2014 11:37 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

De Ziua Ursului, satenii se ospateaza cu vinuri indulcite cu miere si cu turtita calda (de post).

Ingrediente:
1 kg faina Gold Maya
30 gr drojdie
1 lingura sare
1 lingura ulei
500 ml apa

Mod de preparare
Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand puţina apa calduţa.
Se framanta bine aluatul apoi se lasa la dospit o ora, intr-un loc calduros.
Cand aluatul este crescut, se imparte coca in mai multe bile care se intind, pe rand, cu sucitorul.
Se pun la prajit in tigaie sau pe cuptor, la foc mic, cate 3 min pe fiecare parte.

Secretul bucatarului
Este preferabil sa se utilizeze o tigaie antiaderenta pentru a nu folosi ulei la prajit.

Tradiţii şi obiceiuri identificate şi promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura şi tainele painii”, derulate de Russenart Communications şi Gold Maya.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.