Reteta veche: Coconeti/ Bighiluse

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 13.09.2014 13:56 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta veche Coconeţi/ Bighiluşe era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19.
Reţeta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

”Coconeti” sau ”Bighiluse” este un tip de mancare interesant care se prepara foarte rapid (aproximativ 30 minute).
Produsul final se poate servi cu ardei umpluti cu varza murata.
Ingrediente:
Faina Gold Maya
oua
Untura sau ulei
Apa
Mod de preparare
Se pregateşte un aluat din faina Gold Maya şi oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei faşii groase ca degetul.
Se taie aluatul in bucaţi lungi de 5 cm care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragazul Heinner.
Secretul Bucatarului
Aluatul trebuie sa aiba consistenţa celui de taiţei.
Pentru a fierbe bine, bucaţile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.



Reteta face parte dain a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.