Reteta veche: Mamaliga bucovineana de cartofi

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 19.07.2014 14:18 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reţeta veche “Mamaliga bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19.
Reţeta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera tradiţiile culinare romaneşti!”.

Ingrediente:
-250 g faina de malai Gold Maya
-250 g cartofi
-1 linguriţa de sare
-1 l apa

Optional: branza sarata
Pentru servire: Slaninuţa şi ceapa

Cum se prepara?
Se curaţa cartofii şi se pun la fiert cu puţina sare;  dupa ce s-au fiert  (in aproximativ 30 minute) se paseaza şi se sareaza dupa gust.
Peste cartofii fierţi se pune malai Gold Maya, se presara putina sare şi se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Se aşeaza cratiţa pe foc, amestecand tot timpul.
Cand compozitia incepe sa fiarba (clocoteşte), ca mamaliga obişnuita, se da la foc mic, semiacoperita, aproximativ 10-15 minute.
Opţional: Se poate face şi mamaliga cu branza, adaugand branza sarata la finalul prepararii.
Mod de servire
Se serveşte ca mamaliga obişnuita, cu slaninuţa, ceapa sparta şi branza sarata.



Reteta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya şi Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.