Reteta veche: Smaren bucovinean

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 16.08.2014 14:01 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente

450 gr faina Gold Maya
50 gr unt
180 ml ulei
sare
6 oua
100 gr zahar
700 ml lapte
225 ml sirop de zmeura

Cum se prepara?

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor.
2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat si se rumeneste in ulei pe ambele parti.
3. Se asaza pe un platou, una langa alta, fara a le suprapune, ca sa nu se turteasca, si se toarna peste ele siropul de zmeura.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.