Reteta Zilei / Coaste de porc marinate, la gratar

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.06.2015 10:24 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Coaste de porc marinate, la gratar este o reteta delicioasa, preparata folosind un mix de condimente si ierburi fine, combinate cu bere, in care sunt lasate coastele la marinat.

Ingrediente
Coaste de porc ţambal,
bere,
miere,
ulei sau unt
pasta de roşii
amestec de condimente de porc
boia dulce,
pasta de ardei (opţional)
piper boabe
foi de dafin
cartofi,
usturoi,
smantana

Mod de preparare
Se pregateşte o marinata din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roşii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper şi foi de dafin.
Se completeaza cu sare, amestecand bine.
Se ţin coastele de porc in marinata, la rece, timp de 24 ore.
Apoi se scot din marinata, se scurg bine şi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Secretele bucatarului:
Pentru ca aromele din marinata sa se combine cat mai bine, este bine sa fie fiarta şi racita, inainte de a pune coastele la marinat.
Inainte de a fi servite coastele, pentru fragezirea carnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roşii şi condimente.

Mod de servire
Coastele de porc la gratar se servesc cu piure de cartofi şi sos de usturoi.

Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.
Reteta ceheasca ”Coaste de porc marinate, la gratar” a fost oferita si preparata de The Pub Universitaţii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.