Reteta zilei / Muschi de vita aromatica pe pat de legume sote

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.05.2015 11:55 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Este o reteta delicioasa, preparata la tigaie, cu ulei de masline si vin alb.
Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
muşchi de vita 200 g
roşii cherry 100 g
dovlecel 70 g
ardei gras 30 de g
ciuperci 40 g
ulei de masline 50 ml
ardei iute
usturoi
rozmarin
vin alb demi sec 100 ml
unt 30 g
sare
piper

Mod de preparare
Dovlecelul, ciupercile şi ardeiul gras se taie in bucaţi mari şi se pun la calit in ulei de masline. Se adauga roşiile cherry intregi şi se lasa pana ce se rumenesc uşor.
Separat, se taie muşchiul de vita felii şi se pune la prajit in puţin ulei de masline.
Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga o crenguţa de rozmarin, puţin usturoi, o roşie cherry şi un ardei iute.
Se stinge totul cu vin alb şi se lasa pe foc pana ce clocoteşte şi se evapora vinul.
Mod de servire
Se pun legumele calite pe o farfurie, se adauga carnea şi sosul, ornandu-se totul cu o crenguţa de busuioc.



Reteta mediteraneana ”Muşchi de vita aromatica pe pat de legume sote” a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucureşti.
Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a  fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications şi se afla la a 2-a ediţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.