Reteta Zilei / Piept de rata in sos de portocale

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 21.06.2015 14:36 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Piept de rata in sos de portocale este o reteta traditionala frantuzeasca.

Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere.

Ingrediente
2400 g. piept de raţa
500 ml. suc de portocale
lapte
300 g. unt
250 g. miere de albine
15 g. crema de trufe
cartofi
broccoli
morcovi
sare
amestec de condimente (piper, oregano si boia)
Nucşoara

Mod de preparare
Pieptul de raţa se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza şi se prajeşte in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte.
Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.

Sosul de portocale: se topeşte unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere şi lapte amestecand incontinuu.
Se lasa pe foc pana se ingroaşa.

Intre timp se pun pe foc cartofii, cu puţina sare iar dupa ce au fiert se paseaza amestecandu-se cu unt şi lapte şi se asezoneaza cu crema de trufe.
Morcovii se taie bastonaşe şi se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun şi nucşoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.

Mod de servire
Pieptul de raţa se scoate de la cuptor, se taie felii se stropeşte cu sos de portocale şi se serveşte alaturi de morcovi fierţi,  piure de cartofi şi trufe, asezonat cu broccoli.

Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.
Reteta franţuzeasca ”Piept de raţa in sos de portocale” a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu` si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucureşti (vis-a-vis de Parcul Carol).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.