Reteta Zilei / Supa ceheasca de cartofi

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 23.05.2015 15:23 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Este o reteta delicioasa, preparata dintr-un mix de legume matur, calite in ulei de masline, fierte alaturi de carne afumata, servita cu paine aromatizata cu ierburi fine si unt.

Ingrediente
Cartofi – 2 buc.
Morcovi – 3 buc
Ceapa – 3 buc
Carne afumata
Vinete
Ciuperci
Ulei de masline
Ienibahar – 1 varf de cuţit
Sare
Piper

Mod de preparare
Morcovii şi ciupercile se taie felii iar cartofii şi vinetele se taie cubuleţe.
Se pun toate legumele intr-o tigaie, se adauga condimentele, se toarna ulei de masline şi se lasa pe foc pana se calesc uşor.
Intre timp carnea afumata se pune la fiert.
Dupa ce este aproape fiarta, se adauga legumele calite şi se lasa pe foc pana ce cartofii sunt fierţi.

Mod de servire
Reteta ”Supa ceheasca de cartofi” se serveşte cu paine aromatizata cu ierburi fine şi unt.

Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.
Reteta ceheasca ”Supa ceheasca de cartofi” a fost oferita si preparata de The Pub Universitaţii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.