Reteta zilei: File de sibas cu spaghetti si sos mediteranean

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 18.04.2015 12:09 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Este o reteta delicioasa si sanatoasa, preparata cu ulei de masline, file de sibas si servita pe un pat de paste fierte.

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
200 g. file de sibas
100 g. spaghetti
5 g. pulpa de masline klamata
20 g. pulpa de roşie
ulei de masline
100 ml zeama de lamaie
2 g. capere
2 bucaţi ardei iute
 5 g. usturoi
 5 g. busuioc
sare
piper

Mod de preparare
Roşia şi maslinele se curaţa de coaja iar pulpa de roşie şi pulpa de masline se taie marunt.
Caperele şi bucuiocul se toaca, iar o bucata de ardei iute se taie in bucaţi mici.

Se pun toate legumele tocate intr-un castron, se toarna ulei de masline şi se amesteca bine.

Intre timp file-ul de sibas se cresteaza şi se pune la prajit in ulei de masline iar pastele se pun la fiert.

A doua bucata de ardei iute şi usturoiul se taie rondele. Se pun la prajit in ulei de masline, se adauga pastele fierte, puţina apa, apoi busuioc şi se lasa pana incep sa clocoteasca.

Mod de servire
Se pun pastele pe o farfurie, se adauga file-ul prajit şi sosul de legume, ornandu-se totul cu frunze de busuioc.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a  fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a 2-a editie.
Reteta mediteraneana ”File de sibas cu spaghetti şi sos mediteranean” a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucuresti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.