Reteta zilei: Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 10.04.2015 10:41 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Este o reteta delicioasa si sanatoasa, preparata cu ulei de masline, chilly si sparanghel si servita pe un ”pat” de taitei de orez.
Reteta face parte din a 2-a ediţie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.

Ingrediente
200 g. piept de curcan
100 g. sparanghel
70 g. taiţei de orez
2 g. usturoi
100 ml. vin alb demi sec
50 ml. ulei de masline
100 ml. sos sweet chily
sare
piper

Mod de preparare
Pieptul de curcan se taie felii şi se prajeşte in ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit bine,  se stinge cu vin alb.
Se taie usturoiul marunt şi se pune in tigaie, peste carne, apoi se adauga sosul sweet chily şi se lasa pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Intre timp se pun bucaţile de sparanghel la prajit in ulei de masline iar taţeii de orez se fierb.

Mod de servire
Dupa ce s-a terminat prepararea carnii, se pun taiţeii de orez pe o farfurie şi se asezoneaza cu sparanghel prajit, piept de curcan şi sos.

Reteta mediteraneana ”Piept de curcan cu sos sweet chily si sparanghel ” a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.