Timbre ... ecologice

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.05.2012 12:09 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Prin introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poştale „Trăieşte Sănătos!”, Romfilatelia lansează o invitaţie, prin timbre, la o alimentaţie şi un stil de viaţă sănătos.Emisiunea conţine trei mărci poştale – cu valorile nominale de 0,50 lei, 1,60 lei şi 2,10 lei, un plic prima zi, un album filatelic şi un carton filatelic. 

Începând cu ziua de joi, 3 mai 2012, emisiunea de mărci poştale „Trăieşte Sănătos!” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
A mânca sănătos este unul dintre cele mai actuale şi importante subiecte ale societăţii moderne având în vedere ritmul de viaţă agitat ce cauzează probleme de greutate, boli cardiovasculare sau afecţiuni digestive. O hrană sănătoasă constă în suma celulelor şi a elementelor chimice, prin care sunt reglate procesele metabolice ale corpului uman.
Nu există un aliment care sa ne asigure tot aportul nutriţional necesar, de aceea este esenţial ca dieta noastră zilnică să fie variată şi să includă fructe, legume, ouă, lactate, carne, pâine sau cereale.
În general, fructele precum mărul, strugurii sau piersica au în structura lor fibră, apă şi vitamina C, fiind necesare pe termen lung pentru schimbările celulare şi contribuind major la sănătate şi prevenirea bolilor. De asemenea, consumul de legume este şi el deosebit de important întrucât are efect dublu: asigură protecţia organismului uman şi combate apariţia unor boli. Alături de conţinutul bogat în vitamine, legumele conţin şi fibre naturale, au puţine calorii şi sunt sărace în grăsimi, influenţându-ne pozitiv întreaga stare de bine şi ajutându-ne în multe regimuri alimentare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.