Ghid util

Informaţii esenţiale despre Timişoara şi Banat, statistică şi instituţii, turism şi economie. Totul despre Timişoara, Banat şi Regiunea de Vest.

 
22 lucruri de stiut despre VALIUG

# 1793 - se obtinea aprobare de la Viena, pentru colonizarea a 300 de familii din zona Salzkommercut (Austria) si stabilirea lor la Resita, din care 71 familii pentru zona Valiug.

 
PRIMARIILE DIN JUDETUL TIMIS

Unitatea administrativ-teritoriala (municipiul, orasul, comuna),Primar,Viceprimar,Secretar ,Adresa, cod postal,Telefon primarie,Fax primarie,Adresa e-mail, Pagina web

 
19 lucruri de stiut despre Armenis

# In tara gugulanilor, din care Armenisul face parte, un loc deosebit il ocupa marul, cultivarea lui fiind cantata si in doine („Gugulan cu car cu mere”).

 
Lacasuri de cult din Romania - Judetul Timis

Inventariere realizata de Secretariatul de Stat pentru Culte, care este departe de a se fi incheiat.

 
Barbati si femei cu drept de vot in localitatile din judetul Timis

Numarul total de alegatori valabil la data de 5 noiembrie 2015, aferent fiecarei localitaţi in Judeţul Timiş

 
25 lucruri de stiut despre Bozovici

Apa izvorului, bogata in calcar, se varsa in raul Minis de pe un prag stancos, formand o cascada de tuf calcaros, ce poata numele de Cascada Bigar.

 
Aproape totul despre Openville Timisoara

Openville va deveni un reper pentru dezvoltarea durabila a Timisoarei, reunind functiuni de office, retail, parc si entertainment, desfasurate pe o suprafata total construita de 594.000 mp.

 
15 lucruri de stiut despre Moldova Noua

# O actiune episodica in producerea monedelor de aur in spatiul medieval romanesc o reprezinta baterea altınilor in atelierul de la Mudava (Moldova Veche), in timpul domniei lui Suleyman I, probabil in 1566.

 
54 lucruri de stiut despre Bocsa

# Continuitatea romana a zonei poate fi ilustrata prin exploatarea filoanelor de aur de la Cracul de Aur din Muntii Moravitei, descoperirea unui depozit de 119 monede romane de argint

 
46 lucruri de stiut despre Caransebes

# 1885 - se construieşte o hidrocentrala electrica, se pare prima hidrocentrala din Europa şi a doua din lume, de catre Asociaţia Schmidt şi Dachler, astfel ca intre 1885-1888 Caransebeşul este iluminat electric cu becuri Edison.

 
Cand s-au batut bani noi la Timisoara ca sa dainuiasca necurmat

Cronologia judetului Timis: 1320 - 1330

 
31 lucruri de stiut despre Otelu Rosu

# In secolele VI - XI, printre cele 32 localitati banatene din care se extragea aur sunt amintite si localitatile de pe Valea Bistrei, printre care si Ohaba Bistra.