Ghid util

Informaţii esenţiale despre Timişoara şi Banat, statistică şi instituţii, turism şi economie. Totul despre Timişoara, Banat şi Regiunea de Vest.

 
14 lucruri de stiut despre Parta

Sanctuarul de la Parta, prin tehnicile de ridicare din teren folosite si prin restaurarea riguroasa, reprezinta un unicat in Romania si unul dintre putinele de acest fel din Europa.

 
Regulamentul privind identitatea cromatica a cladirilor din Municipiul Timisoara

Proprietarii de cladiri trebuie sa consulte profesionişti in domeniu atunci cand initiaza proiecte de constructii noi, intreţinere şi renovare.

 
13 lucruri de stiut despre Padureni

Numele istoric al asezarii Padureni este Lighed (lighet in turca veche inseamna padure)

 
19 lucruri de stiut despre Otelec

1930 - in portul Otelec ancorau vase de pasageri si transport de marfuri si cereale

 
18 lucruri de stiut despre Ortisoara

1875 - in hotarul satului Jadani cade un meteorit, ale carui resturi au fost trimise spre pastrare muzeului liceului real din Timisoara

 
14 lucruri de stiut despre Ohaba Lunga

sec. al XV-lea - satul Dubesti a apartinut lui Ioan Huniade, fiind inglobat tinutului Hunedoarei

 
16 lucruri de stiut despre Nitchidorf

1784-1786 - are loc colonizarea svabilor, localitatea fiind numita de acum Nitchidorf de svabi, in cinstea celui care i-a colonizat, prefectul conte Cristofor Niczky, dar si Nichisoara, de romani.

 
16 lucruri de stiut despre Nadrag

1865 - din motive necunoscute, locuitorii Nadragului incendiaza peste 800 de hectare intre Nadrag si Crivina

 
14 lucruri de stiut despre Mosnita Noua

Traditia orala atribuie romanului Nita intemeierea satului Mosnita, nu pe locul de astazi, ci in Satu-Batran, la un kilometru distanta, langa paraul Subuleasa.

 
21 de lucruri de stiut despre Moravita

5 februarie 1924 - a avut loc o rectificare de hotar prin care Moravita revenea Romaniei; Stamora Germana a devenit localitate de granita, iar in partea sarba au ramas aproximativ 500 de jugare de pamant ale locuitorilor comunei

 
19 lucruri de stiut despre Masloc

1770-1771 - colonistii germani din zona Padurea Neagra au construit la Masloc 90 de case, iar localitatea se numeste de acum Blumenthal, adica Satul florilor

 
Judetul Timis: Lista localitatilor cu numarul de alegatori la 2 noiembrie 2014

Lista unitaţilor administrativ-teritoriale cu numarul de alegatori la 2 noiembrie 2014, valabile la data de 18 august 2014, in judeţul Timiş: