15 ani de la disparitia lui Lady Diana

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 31.08.2012 13:34 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Diana, Prinţesă de Wales, născută la 1 iulie 1961, a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

 

Fiii lor, William, Prinţ de Wales, şi Prinţul Henry (Harry), sunt al doilea şi al treilea în linia de succesiune la tronul britanic şi a celor cincisprezece state supuse Angliei.
De la căsătoria din 1981 până la divorţul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales), iar după divorţ, Diana, Princess of Wales (Diana, Prinţesă de Wales).
Figură publică de la anunţul logodnei sale cu Prinţul Charles, Diana a rămas centrul atenţiei aproape constante a privirii cercetătoare a massmedia din Marea Britanie şi din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât şi după divorţ.
Moartea ei subită, la 31 august 1997, într-un accident de maşină a fost urmată de o dovadă spontană şi prelungită de jale publică. Replicile contemporanilor privind viaţa şi moştenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinaţie crescândă a oamenilor pentru prinţesă.
Mult aşteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia, în aprilie 2008, că Diana a fost ucisă în mod ilegal de şofer şi de fotografii insistenţi, care umblau după imagini insolite cu personaje celebre şi care o urmăreau.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.