8 lucruri interesante despre inima ta

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 30.12.2013 15:58 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

1.Inima unui adult bate, in medie, de 72 de ori pe minut, de 100.000 de ori pe zi, de 3.6 milioane de ori pe an, precum şi de 2,5 miliarde de ori pe parcursul unei vieţi...
2.Inima produce suficienta energie pentru a conduce un camion pe o distanţa de 20 mile. Aşadar, intr-o viaţa, energia produsa de inima unui om este echivalenta cu un drum pana la luna şi inapoi!
3.Inima pompeaza aproape 1,5 milioane de barili de sange in timpul unei vieţi medii, care este suficient pentru a umple 200 de vagoane cisterna ale unui tren.
4.Rasul, face minuni cu adevarat pentru inima şi este remediul perfect pentru stres. Un ras bun, copios, poate trimite cu 20 % mai mult sange prin intregul corp uman!...
5.Stetoscopul a fost inventat de catre medicul francez Rene Laennec, cand a simţit ca este total nepotrivit sa-şi plaseze urechea pe pieptul pacienţilor de ... sex feminin.
6.Inima unei femei bate mai repede ca inima unui barbat. Inima unui barbat bate, in medie, de aproximativ 70 de ori pe minut, in timp ce la femeie, tot in medie, frecvenţa cardiaca este de 78 de batai pe minut.
7.Studiile arata ca ziua de luni afecteaza inima cel mai mult, majoritatea atacurilor de cord fiind inregistrate intre orele 8-9 in zilele de luni.
8.Se crede ca inima a fost asociata cu dragostea in oraşul antic grecesc Cirene şi asta datorita plantei Silphium care a crescut in regiune, pastaile fiind pline cu seminţe in forma de inima.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.