9 aprilie 1948. Masacrul de la Deir Yassin. Cand TERORISTII au fost viitorii PREMIERI ai ISRAELULUI!...
Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.04.2017 11:05 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina
Masacrul de la Deir Yassin a avut loc pe data de 9 aprilie 1948.
Atunci, aproximativ 120 de luptatori din gruparile sioniste paramilitare Irgun şi Lehi au atacat Deir Yassin, un sat palestinian arab de aproximativ 600 de persoane din apropiere de Ierusalim, pe drumul dinspre Tel Aviv.
Satul a fost cucerit in lupta de organizaţiile militare evreieşti extremiste şi intre 81 - 120 barbaţi, femei şi copii arabi, au fost omoraţi. 4 dintre evrei au murit in lupta şi zeci evrei au fost raniţi.
Liderii evrei din Israel l-au etichetat ca fiind o aberaţie a extremiştilor şi nu l-au recunoscut niciodata.
In 2010, Curtea Suprema a Israelului a respins o cerere a ziarului Haaretz pentru desecretizarea de documente, rapoarte şi fotografii cu privire la masacrul de la Deir Yassin.
Instanţa s-a justificat prin posibila deteriorare a relaţiilor externe al Israelului şi a negocierilor cu palestinienii.
Atacul asupra satului Deir Yassin a reprezentat o acţiune combinata a doua grupari teroriste.
Primul grup - Irgun - era comandat de viitorul prim-ministru israelian, Menahem Begin.
Al doilea grup - Stern - era comandat de un alt viitor prim-ministru, Yitzhak Shamir.
In 1980, datorita tratativelor incununate cu succes de la Camp David (1978), fostul terorist, comandant, al Irgun - Menahem Begin - a primit Premiul Nobel pentru Pace.
Trupele de asalt au patruns prin surprindere in sat şi au atacat casa cu casa, lichidand toata populaţia satului.
In 1983, cand Begin s-a retras din funcţie, prim-ministru a devenit fostul comandant al Stern, Yitzhak Shamir, pana la acea data, ministrul de Externe in Cabinetul Menahem Begin.
Documentele ONU prevedeau o imparţire echitabila a teritoriului Palestinei britanice intre evrei şi palestinieni.
Milionul de palestinieni care, in 1948, a luat calea exilului au devenit un fel de "cetaţeni de mana a doua", staţionaţi in taberele de refugiaţi din ţarile vecine.
Existenţa acestei populaţii a fost negata nu numai de Golda Meir - care a declarat ca acest milion de palestinieni din taberele de refugiaţi "pur şi simplu, nu exista", dar şi de lideri arabi, pe care prezenţa refugiaţilor palestinieni pe teritoriul ţarii lor mai mult ii incurca.
Şi ii costa.
Dupa macel, evreii au facut intenţionat publicitate evenimentului, pentru a-i determina pe oameni sa fuga in panica din casele şi de la muncile lor, unde nu li s-a permis sa se intoarca nici pana in prezent.
Fostul prim-ministru al Israelului, Menachem Begin, se lauda cu importanţa masacrului de la Deir Yassin in cartea sa "The Revolt: The Story of the Irgun".
In acel volum, Begin a scris ca fara "victoria" de la Deir Yassin n-ar fi putut exista un stat numit Israel.(sursa: Wikipedia)
Tu ce parere ai ?
LIFESTYLE
Vezi toate stirile
Cei ce cunosc contelațiile pot identifica locul de unde par ca vin meteorii, acesta fiind situat undeva langa steaua Vega, din constelația Lyra.
citeste toata stirea
Pelicula "The Shape of Water" a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, in cadrul celei de a 90-a editii a galei premiilor Academiei americane de film
citeste toata stirea
TOPUL celor mai vizionate filme romanești, intocmit de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din Romania
citeste toata stirea
Mesajul este foarte apropiat de propaganda putinista antioccidentala, in care predomina teme ca tineri degenerați, majoritatea homosexuali, pedofili, drogați, ...
citeste toata stirea
Alfred Hawthorn Hill s-a nascut pe 21 ianuarie 1924.
citeste toata stireaNATIONAL
Vezi toate stirile
Proiecte de lege, ordonante de urgenta, hotarari, memorandumuri, note, informari, puncte de vedere
citeste toata stirea
241.819 lei pentru indemnizatii ale membrilor Consiliului de Administratie
citeste toata stirea
In cauza cunoscuta generic sub denumirea „Dosarul Revoluției”, procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta ...
citeste toata stirea
62.094 vehicule au circulat cu viteze cuprinse intre 150 - 250 km/h, 536 vehicule circuland cu viteze de peste 200 km/h.
citeste toata stirea
Am fost și suntem (considerați), eu și contemporanii mei, pleiade de proști, inculți, semidocți, politruci, tarați de ideologia marxista, autohtoniști, ...
citeste toata stireaOPINII
Vezi toate opiniile
Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.

Romania dovedeste ca nu detine mijloace de-a influenta situatia de la Chisinau si nici nu pare a fi capabila sa negocieze eficient in momente critice.
VREMEA IN TIMISOARA

Umiditate : 97%

Umiditate : 85%
TU CE PARERE AI?
Cine credeți că ar fi fost un bun secretar de partid (PCR) înainte de 1989 în Timișoara?...