Adrian Popescu, inginerul de la Disney Channel

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.07.2012 18:31 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Membru fondator al grupului METAMORF, la paisprezece ani. Adrian Popescu este un nume prea puţin cunoscut publicului larg, dar care, în anii 80, era unul dintre cele mai promiţătoare grupuri de punck-new wave din România, alături de TIMPURI NOI,se spune în prezentarea oficială a supergrupului Rezident Ex, care va concerta la Zilele Timişoarei.
Spre deosebire de grupul bucureştean, METAMORF şi-a întrerupt activitatea înainte de a scoate un material discografic, iar după 1989, când lucrul acesta ar fi fost posibil, aproape toţi membrii grupului erau emigraţi în Germania, Franţa, Suedia şi Ungaria.
Line-up-ul METAMORF a cuprins nume care erau, sau aveau să devină, importante în rockul din România: Adi Popescu (Metamorf /Cargo), Tibi Gajdo (Metamorf /Cargo), Dixi Krauser (PRO MUSICA, FLORIAN din TRANSILVANIA, PHOENIX), Tavi Iepan (AUTOSTOP, PROGRESIV TM, CARGO).
Pentru stilul foarte original la chitară şi o prezenţă scenică remarcabilă, Adi Popescu primeşte două oferte de la grupuri deja consacrate, PRO MUSICA şi CARGO. Se hotărăşte pentru al doilea. La Pro Musica ar fi trebuit să preia partitura de lead vocal, după plecarea lui Tic Petroşel. La Cargo, postul de chitarist, vacant după plecarea lui Tavi Iepan în Germania. Urmează concerte şi înregistrări pentru Radio şi TV, turnee în ţară şi străinătate, imprimări în Franţa pentru albumul de succes “Povestiri din gară”. De acest succes se bucură, însă, prea puţin, pentru că, în urma imaginilor traumatice de la prima mineriadă din România, prezentate de posturile de televiziune franceze, ia decizia să emigreze şi rămâne în Franţa.
Adi Popescu îşi continuă activitatea muzicală alături de grupul KRAKATOA, dar este din ce în ce mai mult atras de partea de sunet şi producţie muzicală.
În anul 1996 începe studiul la School Of Audio Engeenerig, cea mai cunoscută şcoală din domeniu, cu filiale în întreaga lume. În promoţia 1997, din 57 de studenţi, doar 5 primesc diploma de absolvire, iar Adrian Popescu se numără printre ei. Certificatul S.A.E. - Inginer de Sunet Master, garantează profesionalismul maxim în imprimări/mixaj/masterizare/ acustică/sound design. După terminarea studiilor, primeşte angajamente pentru sesiuni de studio şi live unde, pe lângă pregătirea completă, mai are şi avantajul de a fi instrumentist.
Este tot mai cerut în activitatea studiourilor de înregistrare din Paris, dar primeşte şi oferta de a conduce sonorizarea celor două amfiteatre din cadrul Bibliotéque Nationale de France, unde lucrează până la sfârşitul anului 2000. Apoi, este angajat de una dintre cele mai importante companii din domeniul entertainment-ului, Disney Channel, unde lucrează şi în prezent.
Adi Popescu este cel care se ocupă de tot ce înseamnă sunet şi producţie, dar rămâne la fel de implicat în partea artistică, ca instrumentist (chitară/clape). Numele lui este o garanţie pentru un produs de calitate.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.