Bucuresti, printre cele mai ieftine din lume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 15.09.2012 11:53 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Oslo, Zurich şi Tokyo sunt oraşele cele mai scumpe din lume. Iar cea mai mare putere de cumpărare este în Zurich, Sydney şi la Luxembourg. La Tokyo, produsele alimentare costă de cinci ori mai mult ca la Bombay/Mumbai, în India.
Programul de muncă este cel mai scurt la Paris, Lyon şi la Copenhaga.
Ultima ediţie a studiului UBS, «Preţuri şi salarii», analizează puterea de cumpărare şi salariile din 72 de oraşe de pe planetă.
Zurich este oraşul cu cel mai ridicat salariu brut, urmat de Geneva şi de Copenhaga. New York se află pe locul 6, Berlin pe poziţia a 19-a, iar Paris pe locul 21. Pe ultimele locuri sunt plasate oraşele asiatice New Delhi, Jakarta şi Manila. Bucureştiul se află pe locul 62, după capitala României aflându-se şi Bangkok, Sofia, Mexico, Cairo, Kiev.
Spre exemplu, pentru a-şi cumpăra un Big Mac, un salariat trebuie să muncească 9 minute la Tokyo, dar 81 de minute la Nairobi. Iar pentru a plăti un iPhone, e nevoie de 22 de ore la Zurich şi de 20 de ori mai mult la Manila.
Dacă Oslo este cel mai scump oraş din lume, cele mai ieftine sunt Delhi, Mumbai şi ... Bucureştiul, care este pe locul 70. Deasupra oraşului de pe Dâmboviţa, în imediata apropiere, se află Manila, Sofia şi Cairo.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.