Care a fost cuvantul anului 2012 in SUA?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 08.01.2013 22:55 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Cuvântul 'hashtag', folosit pe Twitter pentru a se referi la eticheta care grupează comentarii despre aceeaşi arie tematică, a fost ales cuvântul anului 2012 în SUA de către American Dialect Society.
Pe Twitter şi în alte locuri, aşa-numitele 'hashtag au creat tendinţe sociale instantanee, fiind capabile să răspândească mesaje despre chestiuni care merg de la politică la cultura pop', a semnalat, într-un comunicat, Ben Zimmer, preşedinte al New Words Committee din cadrul American Dialect Society.

'Hashtag' defineşte acel cuvânt care, precedat de simbolul #, arată categoria tematică, ceea ce facilitează căutarea de comentarii pe internet.

În 2012, cele mai căutate au fost cele referitoare la marile evenimente ale actualităţii, precum #London2012, în contextul Jocurilor Olimpice, #Obama şi #Romney, datorită candidaturilor lor la preşedinţia SUA, #WhitneyHouston, în urma decesului cunoscutei cântăreţe.

Deşi acest cuvânt se foloseşte de mai mulţi ani pe Twitter, 'în acest an a devenit un fenomen cu adevărat ubicuu', a semnalat Zimmer, care a subliniat că aşa-numitele 'hashtag' au ajuns să fie incluse şi în limbajul oral.

'Uneori, într-o conversaţie, cineva foloseşte un 'hashtag' pentru a introduce un concis metacomentariu despre ceea ce s-a spus', a adăugat Zimmer.

În cursa pentru titlul de cel mai popular cuvânt al anului, 'hashtag' a devansat alţi termeni foarte des auziţi în 2012, precum 'Gangnam Style' sau 'YOLO'. Cuvântul anului 2010 a fost 'Twitter', iar cel al anului 2011 - 'Occupy'.AGERPRES

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.