Care sunt cele mai proaste filme ale anului 2012?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.01.2013 16:03 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Ultimul episod din Saga "Twilight" s-a bucurat de cronici mai bune din partea criticilor de film decât restul filmelor din serie, însă aceste cronici nu au fost suficiente pentru a feri această producţie de nominalizările la "temutele" premii Zmeura de Aur care răsplătesc cele mai proaste producţii ale anului de la Hollywood, conform Associated Press.

Mai mult decât atât, filmul "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2" se anunţă deja marele favorit la Zmeura de Aur, obţinând nu mai puţin de 11 nominalizări, printre care şi cele pentru cel mai prost film, cei mai slabi actori în roluri principale pentru Kristen Stewart şi Robert Pattinson, dar şi cei mai slabi actori în roluri secundare, pentru Taylor Lautner şi Ashley Greene.

Pe lista nominalizărilor la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film se mai află producţia de acţiune navală "Battleship", filmul de familie "The Oogieloves in the Big Balloon Adventure", dar şi "That's My Boy" cu Adam Sandler şi respectiv ultimul film al lui Eddie Murphy, comedia "A Thousand Words".

Nominalizările pentru Zmeura de Aur, acest premiu "anti-Oscar", au fost făcute cu două zile înaintea nominalizărilor la Oscar. Câştigătorii celei de-a 33-a ediţii a acestor premii vor fi anunţaţi la 23 februarie, cu o noapte înaintea Galei Oscar.

Ultimul film al seriei "Twilight", producţia care oferă sub forma unui ghiveci cu "pretenţii romantice" o poveste de dragoste cu personaje supranaturale, vampiri, vârcolaci şi o şcolăriţă cu toane, a fost nominalizat şi la categoria cea mai proastă regie (Bill Condon), cea mai proastă continuare a unei serii, cel mai slab scenariu şi cea mai proastă distribuţie. De asemenea, acest film a obţinut două nominalizări la categoria cel mai prost cuplu dintr-un film, pentru Kristen Stewart şi Robert Pattinson dar şi pentru Taylor Lautner şi Mackenzie Foy.

La rândul său, protagonista filmului, Kristen Stewart s-a întrecut pe sine fiind nominalizată de două ori la categoria cea mai proastă actriţă, atât cu rolul din saga "Amurg" cât şi cu rolul lui Albă ca Zăpada din "Snow White and the Huntsman".

Filmul "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2" este descris de organizatorii premiilor drept: "Ultima parte a unei serii cu un succes inexplicabil bazat probabil pe apariţiile la bustul gol ale vârcolacului Jacob şi pe relaţia sa bizară cu fiica vampirului sclipicios Edward şi a şcolăriţei goth Bella. Împreună, cei patru se confruntă cu un final care pecetluieşte soarta tuturor filmelor romantice şi plictisitoare cu monştri de pretutindeni".

Adam Sandler - al cărui film "Jack and Jill" a scris istoria Zmeurei de Aur anul trecut, când a obţinut un record de 10 premii, rămâne printre favoriţi şi anul acesta cu 8 nominalizări pentru ultima sa producţie, "That's My Boy". Dintre acestea nu puteau lipsi nominalizările pentru cel mai prost actor pentru Sandler dar şi pentru Nick Swardson şi Vanilla Ice.

Tyler Perry a fost nominalizat atât la categoria cel mai prost actor ("Alex Cross" şi "Good Deeds") dar şi la categoria cea mai proastă actriţă ("Madea's Witness Protection" în care joacă travestit).

Alături de Sandler, Pattinson şi Perry, pe lista celor mai slabi actori mai apar Nicolas Cage cu filmul "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" dar şi cu "Seeking Justice", precum şi Eddie Murphy cu rolul din "A Thousand Words".

Alături de Stewart şi de Perry, la categoria celor mai proaste actriţe au mai fost nominalizate Katherine Heigl cu rolul din "One for the Money", Milla Jovovich pentru "Resident Evil: Retribution" şi respectiv Barbra Streisand cu "The Guilt Trip".AGERPRES

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.