Cel mai mare fluture din lume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 28.02.2013 19:35 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Cel mai mare fluture din lume a fost descoperit în Himalaya de est. Oamenii de ştiinţă care l-au măsurat i-au găsit o anvergură a aripilor de 25 de inch.
Un inch este egal cu 2,54 de centimetri...
Până la descoperirea fluturelui-mamut, cel mai mare fluture descoperit a trăit în Noua Guinee, Regina Alexandra, şi avea o anvergură a aripilor de aproape 32 cm, unde trăia la o altitudine de 1500 m.
Specia a fost descoperită de Albert Stewart Meek în anul 1906, iar numele i-a fost atribuit în anul 1907 de către lordul Walter Rothschild, în cinstea Reginei Alexandra, soţia de origine daneză a regelui Edward VII al Regatului Unit al Marii Britanii.
Originea fluturilor a fost stabilită în peioada cretacică, care s-a încheiat în urmă cu 65 de milioane de ani.
Din păcate, există o arhivă foarte limitată de fosile.
Cea mai veche fosilă este a unui posibil fluture skipper, nedenumit, din perioada paleocenului superior (cu circa 57 de milioane de ani în urmă), din Fur, Danemarca. Unul dintre cele mai frumos conservate exemplare este un Riodininae (Voltinia dramba) din urmă cu 25 de milioane de ani, găsit într-un chihlimbar din Republica Dominicană.
Fluturii sunt distribuiţi în prezent în toată lumea, cu excepţia regiunilor foarte calde şi aride.
A fost estimat un număr de 17,500 de specii de fluturi (Papilionoidea) dintr-un număr de 180,000 de specii de Lepidoptera.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.