Cholula, cel mai mare monument construit vreodata in lume

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 30.03.2013 22:31 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Marea Piramidă din Cholula, Tlachihualtepetl, este cea mai înaltă piramidă din America Centrală, având înălţimea de 70 metri, iar în vârf se află construită Biserica Nuestra Señora de Los Remedios.
Complexul imens situat în apropiere de oraşul mexican Puebla, a fost descoperit în 1910, când săpăturile făcute pentru construirea unui azil de nebuni a dat la iveală câteva tuneluri şi structura piramidei.
Tunelurile subterane au o lungime totală de 8000 m, într-o construcţie cu o bază de 450x450m şi o înălţime de 66 m, piramida de la Cholula fiind mai mare decât piramida lui Keops.
Piramida este construită din pământ, construcţia fiind începută în secolul 1 î.e.n., odată cu construirea piramidei de la Teotihuacan, şi se termina undeva în secolul 12-13 e.n.
Fiecare civilizaţie cuceritoare a adăugat o noua piramidă peste cea veche (4 piramide), de la azteci, olmeci, până la tolteci.
Legenda spune că în momentul venirii spaniolilor, locuitorii zonei (undeva peste 100.000 de oameni) au acoperit piramida cu pământ, copaci şi iarbă.
Cholula îşi are originea în cuvântul cholollan, care înseamnă "loc de refugiu".
Potrivit Guinness Book of Records, Cholula este, de fapt, cea mai mare piramidă, precum şi cel mai mare monument construit vreodată în lume, cu un volum total estimat la peste 4.450.000 de metri cubi, Marea Piramidă a lui Keops din Egipt fiind de aproximativ 2,5 milioane de metri, dar care este mai înaltă cu cei 138,8 metri.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.