Cimpanzeul lui Tarzan a murit la 80 de ani

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 29.12.2011 10:07 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Cimpanzeul Cheetah, cel care a jucat în filmele cu Tarzan de la începutul anilor 30, a murit la un adăpost pentru animale din Florida, la vârsta de 80 de ani.

Sanctuarul pentru primate Suncoast din Palm Harbour a anunţat că Cheetah a decedat la 24 decembrie, în urma unui blocaj renal.

Directoarea adăpostului, Debbie Cobb, a declarat miercuri pentru ziarul local Tampa Tribune că Cheetah era un cimpanzeu sociabil, căruia îi plăcea să picteze cu degetele şi să vadă oameni râzând.

În tinereţe, Cheetah a fost colegul de platou al campionului olimpic american la înot Johnny Weismuller, născut lângă Timişoara, în Freidorf, în 1904, decedat în 1984, care l-a întruchipat pe Tarzan în mai multe filme de succes la începutul anilor 30.

Cimpanzeul a ajuns la adăpost în 1960, după ce s-a aflat multă vreme în proprietatea actorului.

Cheetah nu făcea probleme la adăpost, susţine directoarea acestuia, dar un voluntar, Ron Priest, a menţionat pentru presa locală că, atunci când nu-i plăcea ce se întâmplă în jur, cimpanzeul avea obiceiul să-şi manifeste nemulţumirea aruncând cu excremente, relatează miercuri Associated Press, preluat de Agerpres.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.