Cum se poate participa la selectia pentru Eurovision 2014?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 08.01.2014 21:45 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

TVR a confirmat participarea la Eurovision şi in 2014, considerand ca Romania şi romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important.
Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata EBU, organizatorul concursului.

Etapele desfaşurarii selecţiei naţionale Eurovision 2014 sunt urmatoarele:
15.01 — 14.02: inscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro);
19.02 şi 20.02: preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs);
20.02: anunţarea celor maximum 12 melodii finaliste
1 martie — selecţia naţionala — alegerea melodiei caştigatoare in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc sa participe la selecţie pot trimite pe adresa TVR — Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, conţinand varianta finala a piesei şi o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa conţina urmatoarele informaţii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreţilor şi al producatorului (publisher-ului), daca exista. In acest an, inscrierile se pot face şi prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimiţand piesa in format MP3, cu aceleaşi detalii despre melodie enunţate anterior. In aceasta situaţie, vor fi consideraţi inscrişi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. In ambele cazuri, piesele vor fi insoţite de documentele anexe Regulamentului oficial, descarcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toţi cei implicaţi in realizarea şi interpretarea melodiilor, precum şi dovada achitarii taxei de inscriere (copie OP).

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial şi/sau interpretata public (integral sau parţial) inainte de 1 septembrie 2013.
Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar: 8.00 — 20.00, iar expedierea prin poşta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data poştei).
Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaşeasca 3 minute, iar varsta minima a interpreţilor trebuie sa fie de 16 ani impliniţi la data finalei internaţionale, conform Regulamentului EBU. Informaţii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, secţiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Concursul cantecului european se va desfaşura, in 2014, la Copenhaga, Danemarca, in 6, 8 şi 10 mai.
Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorţi a ţarilor participante pentru intrarea intr-una dintre cele doua semifinale ale concursului.

Cele mai bune performanţe ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi — Oslo, 2010) şi o data locul al patrulea (Mihai Traistariu — Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obţinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota şi interpretata de Mihai Traistariu.

Eurovision este o competiţie muzicala internaţionala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elveţia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.