Electric Playground: Rise Of Artificial

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 16.06.2013 12:56 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Electric Playground, eveniment aflat la ediţia cu numărul unu, intenţionează să ocupe în timp un loc important pe scena timişoreană a muzicii electronice şi a subgenurilor derivate din aceasta.

ROA

Se numesc Rise Of Artificial si au aparut in noiembrie 2010.
Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag (UNU') si Cezar Stanciulescu (Junkyard).
Premiera lor in FM s-a manifestat in dimineata de 10 noiembrie 2010, avand ca esenta lansarea primului single intitulat "Ne Place", single ce s-a auzit prima data pe Radio Guerrilla, urmand a fi preluat de catre toate radio-urile din tara si din Bucuresti.
In prima jumatate a anului 2011, “Ne Place“ ajunge sa se claseze pe prima pozitie in topurile muzicale si sa se transforme in cel mai difuzat cantec din fm-ul romanesc.
Compozitiile pieselor sunt comune si separate, in functie de inspiratie.
Bogdan se foloseste de experienta de regizor, semnand astfel si regia videoclipurilor ROA.
Dupa trecutul glorios cu Suie Paparude (2003-2009), Cezar nu ezită să-şi etaleze binecunoscutele lui parti vocale.
Din mai 2011, un nou membru se alatura trupei. Cristin Negriuc este numele lui si va raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitara.
Pe 25 mai 2011, ROA lanseaza primul album ce se intituleaza "ARTIFICIAL".
Un material compus din 19 track-uri, ce include si piese anterioare semnate de Junkyard, extrase de pe albumul “Arpegaut ” din 2009 (Discobar, Police Line) si update-ul piesei "Natiune de Emsii" din 1999, toate acestea fiind reinterpretate intr-o maniera ROA.
In noiembrie 2011, ROA lanseaza cel de-al II-lea videoclip din istoria trupei “Sonata In La Minor”. Single-ul nu se regaseste pe albumul “Artificial”, dar se bucura de statutul de bonus track, fiind caracterizat genului electro cu influente dubstep si hip-hop.
La inceputul anului 2012, ROA lanseaza primul concurs de remixuri adresat tinerilor producatori.
“Electronique Simpatique“, extras de pe albumul “Artificial”, este remixat de peste 40 de ori. Pe 4 aprilie 2012, ROA face public si videoclipul noului single.
O abordare putin diferita, dar la fel de directa, electronica sau ironica, in stilul caracteristic R.O.A.
Pe 9 iulie 2012, cei trei Rise Of Artficial lanseaza single-ul “D-AIA“, un cantec ce se bucura de un succes aproape la fel de mare ca si cel obtinut de binecunoscutul “NE PLACE”. Videoclipul “D-AIA“ se remarca printr-un colaj extras din concertele sustinute de trupa la festivaluri precum B'estfest, Solid Like Rock, Peninsula, dar si extrem de multe alte cadre cu personaje din lumea muzicala si media: membrii trupei Parazitii (20CM Records), Adrian Despot (Vita de Vie), Dan Amariei (O.C.S.), Deliric 1 (C.T.C.), Dj Hefe (Coma), Les Elephants Bizarres, The Moood, Electric Brother, Matze, Dru Klein, Dj Marika, Dj Gojira, Marius si George Vintila, Bogdan Serban etc.

Electric Playground va avea loc la Centrul de Practică al Facultăţii de Agronomie Timişoara situat pe DN 69, km 6 - ieşirea spre Arad din Timisoara, in data de 28.06.2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.