Femeia Zilei / Shakira, nr. 2.454 pe Hollywood Boulevard

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 10.11.2011 18:39 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Hollywood - Cântăreaţa columbiană Shakira este cea de-a 2.454-a stea de pe celebrul bulevard al celebrităţilor. 

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, născută pe data de 2 februarie 1977,mai cunoscută sub numele de scenă Shakira, este o cântăreaţă, textieră, dansatoare şi producătoare columbiană.
Ea a debutat la începutul anilor '90 în ţara sa natală, devenind cunoscută pe întregul continent odată cu lansarea albumului Pies Descalzos în anul 1996. Acesta a fost urmat de materialul ¿Dónde Están Los Ladrones?, promovat la doi ani distanţă.


Începând cu mileniul al treilea, Shakira a devenit cunoscută în întreaga lume graţie discului Laundry Service, acesta comercializându-se în peste cincisprezece milioane de unităţi. Promovarea s-a realizat cu ajutorul unor cântece precum „Whenever, Wherever”, „Underneath Your Clothes” sau „Objection”, primul fiind unul dintre cele mai mari succese comerciale ale deceniului.
De-a lungul carierei sale solista a vândut peste 50 de milioane de albume, fiind declarată cel mai bine vândut artist columbian al tuturor timpurilor şi una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică latino. De asemenea, cantautoarea a fost răsplătită cu două premii Grammy şi cu şapte trofee Latin Grammy pentru realizările sale muzicale. Piesele sale „Whenever, Wherever”, „La Tortura” şi „Hips Don't Lie” au stabilit recorduri nedoborâte de alţi muzicieni până în momentul de faţă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.