Freedom Tower - cel mai inalt turn din New York

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 01.05.2012 11:57 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Turnul 1WTC, construit în spaţiul atentatelor de la 11 septembrie şi supranumit Freedom Tower, adică Turnul Libertăţii, a devenit în ultima zi a lunii aprilie cel mai înalt din New York, etapă simbolică a reconstrucţiei acestui cartier din sudul Manhattan-ului devastat în urmă cu mai bine de un deceniu.
La începutul lunii aprilie, structura de oţel şi sticlă încă nefinalizată a atins 100 de etaje din cele 104 planificate.
Luni după-amiază, o nouă etapă a construcţiei a dus la instalarea unor grinzi de oţel care a făcut ca înălţimea clădirii să depăşească 381 de metri.
Astfel încât, Freedom Tower va depăşi cu câţiva metri atât de celebra Empire State Building, devenind cel mai înalt turn din New York.
Pereţii de sticlă sunt montaţi până la etajul 70, iar podelele de beton s-au turnat până la etajul 87, a precizat Port Authority din New York.
Turnul ar trebui să fie finalizat în 2013 şi ar trebui să ajungă într-un final, cu tot cu antenă, la 541 de metri, sau 1776 de picioare/feet(1 foot = 0. 3048 meters), cifra simbolică a independenţei a Statelor Unite, cea mai mare din Statele Unite.
Dar, cel mai înalt turn din lume, din martie 2008 este Burj Khalifa, construit în Dubai, care este de 828 de metri.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.